579919_379388588800894_277056569_nMijn naam is Mardjantie Kneefel een enthousiaste hobbykok die graag Indonesisch kookt.

Thuis Toko Mardjantie is ontstaan vanuit de passie voor Indonesisch koken en dit graag met anderen willen delen.

Mijn vader Ferdinand Johannes Kneefel (Ferry) geboren in Malang op het Indonesische eiland Java, kwam in 1958 naar Nederland. Hij trouwde met een Friese vrouw, Alie. Mijn vader raakte geïntegreerd in de Friese cultuur, maar bleef ondanks dat een echte Indo. Hij kon heerlijk koken, zonder kookboek. Op zijn eigen manier. Helaas is mijn vader op jonge leeftijd overleden, maar de passie voor het koken heeft hij in de familie achtergelaten. Wij koken graag en eten het nog liever op.

Ik heb het koken niet van hem kunnen leren. Maar de passie om te koken voor familie en vrienden wel. Lekker met z’n allen genieten van de heerlijk gekruide gerechten.

Vanaf 2011 ben ik dit met anderen gaan delen. Mensen die het leuk vinden om in de keuken te staan volgen mijn workshops. Samen met familie, vrienden of collega’s een heerlijk maaltijd koken.

Ik hoop dat iedereen die hieraan meedoet veel plezier beleeft en zich laat verrassen door de geur en smaak van de Indonesische keuken met haar verscheidenheid aan gerechten.